Tu când ai luat casa la “puricat” ultima dată? Este adevărat că nu poți avea casa tot timpul în trend, pentru că se schimbă aproape de la an la an. De asemenea de multe ori suntem constrânși de spațiu în momentul în care ne apucăm de ales culori și piese de mobilier, dar un upgrade din când în când nu strică.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le arunci (sau să le pitești sub pat) pentru a da un aer fresh casei tale:
Pernele la culoare canapelei
Primul item de aruncat sunt acele perne decorative anoste, facute din acelasi material al canapelei. Îndrăznește să aduci culoare în viața ta, în cel mai simplu mod. Variante sunt nenumărate, începând cu clasicele vivre.ro, bonami.ro sau chicville.ro. Dacă bugetul tău este limitat poți încerca outletul Mobexpert, Dedeman sau Pepco.
Covoarele prea mici
Deși alegerea unui covor nu pare treabă complicată, de cele mai multe ori nu alegem dimensiunea corectă pentru încăperea-destinație. Trecând peste detaliile legate de aspect, material, culori, număr de noduri, etc., cea mai mare problema atunci când alegem un covor mai mic decât trebuie este că dă camerei un aspect ieftin, oricât de frumos sau de bună calitate ar fi covorul. În același timp, nu uitați să țineți cont de aspectele practice: atât de îndrăgitele și cumpăratele covoare pufoase rețin praf, mult mai rău decât unul cu păr scurt, și se întrețin mai greu. Dacă aveți copii mici sau animăluțe de companie nu este indicat să vă orientați către culori deschise și nici către calități exorbitante. Nu în ultimul rând, pe cât posibil ar fi de preferat să vă cumpărați covorul “live” sau alegeți magazine online cu o politica de returnare permisivă, în cazul în care ați dat greș cu dimeniunea sau culorile nu sunt chiar cele pe care le vedeați pe ecranul telefonului.
Faianța albă sau bej. Până la tavan
Pentru mulți, albul și bejul sunt culorile perfecte pentru că sunt safe. În principiu nu poți da greș cu niciuna dintre ele. Însă de cele mai multe ori, ele crează o ambianță plictistoare. De asemenea, placarea pereților în întregime cu faianță, pe lângă faptul că este inutilă, încarcă și micșorează spațiul. Materialele au evoluat foarte mult în ultimii ani, iar opțiunile sunt apoape nelimitate, de la podele de lemn rezistente la umezeală la tapet special pentru băi și vopseluri ce pot fi folosite direct pe faianță.
Iar în materie de parchet și ceramică găsiți la noi tot ce vă trebuie :).
Plantele de plastic și plantele naturale neîngrijite
Din fericire, plantele artificiale au ieșit de ceva timp din casele noastre. Ikea și Mobexpert ce mai încearcă să ne mai vâre pe etajere câte o floare, un ghiveci, un aranjament. Însă oricare ar fi originea lor, ele sunt un adevărat magnet pentru praf și de cele mai multe ori dau senzație de ieftin. Mai rău decât florile de plastic sau imortelele (pentru cei care și le mai amintesc), sunt plantele naturale neîngrijite sau uscate. O plantă frumoasă, curată și îngrijită poate schimba radical tonul unei camere sau poate fi folosită pentru a umple un spațiu sau un perete gol, fără a aglomera camera. Dacă nu sunteți dintre cei mai abili când vine vorba de plante, vă puteși orienta către suculente sau cactuși sau puteți lua în calcul un perete verde, din licheni stabilizați.
Lumina rece și draperiile geroaie, care nu lasă lumina naturală să pătrundă
Înlocuiți toate becurile cu lumină rece din casă. Becurile cu lumină caldă crează o atmosferă primitoare, asemănătoare luminii de la lumânare. Aici lucrurile sunt clare și simple, precum lumina rece pe care trebuie să o înlocuiți.
În ceea ce privește “accesoriile” de la geamuri, multe articole s-au scris pe această temă. O concluzie se impune. Draperiile complicate, cu mai multe straturi, din materiale grele, cu broderii și ciucuri sunt out. Le puteți înlocui cu materiale simple, ușoare, naturale, uni, care permit luminii să intre. Încercați texturi luxuriante, colorate, fresh, care să vă transforme casă într-una aerisită, în loc să o împovăreze.
Sursa foto: pinterest.com