Baia, locul cel mai predispus renovării sau reamenajării. Intim prin excelență, este mediul preferat și cel mai la îndemână pentru relaxare și refacere după rutina încărcată, zilnică. Specialiștii spun că stilul acestui spațiu reflectă personalitatea proprietarului.
Vă propunem 7 stiluri de amenajare care variază între modernitate și tradiție, tonuri calde și atmosferă naturală, idei pentru următorul proiect.
1. Stilul industrial
Suprafețe aspre printre materii prime, tonuri întunecate și mediu basic, pentru că stilul industrial necesită intensitate, un vizual puternic in termeni de culori și materiale (beton, ciment, cărămidă, țevi expuse, metal sau rășină). Un stil din ce în ce mai adoptat și în proiectele rezidențiale, asortat cu mobilierul de baie, mizând pe linii curate în combinație cu elementele industriale. Paleta de culori se desprinde de gri-urile, mereu potrivite pentru acest stil, către tente mai întunecate, mai decisive ca amprentă asupra locului.
2. Modern în ton închis
Un stil eminamente contemporan prin paleta de culori: de la umbre gri-șters până la negru absolut. Secretul este potrivirea culorilor cu detalii ”light”, precum galben cald sau alb pur, expuse subtil prin lumini, îmbinări, finisaje, inserții sau spot-uri.
3. Stilul SPA
Dacă la începutul articolului vorbeam de intimitatea oferită prin scopul spațiului, acum imaginația prinde proporții și visăm la propriul SPA privat. Visele se pot transforma în realitate prin soluțiile pe care le putem propune: materiale care redau aspectele naturale precum lemnul, aplicat vertical, sau culori calde din gama bej, alun sau fildeș. Obiectele recomandate: cele sanitare din piatră naturală iar cele de mobilier din lemn natural/recuperat. Luminile dau tonul pentru relaxare.
4. Baia naturală
Deseori, și nu greșit, este un stil confundat cu cel ”Scandinav” prin simplitate și nuanțele deschise, naturale, care pot, foarte ușor, să lărgească, vizual, spațiul. Echilibrul este esențial și este rezultatul armoniei dintre forme și culori, motiv pentru care nu există contraste puternice în abordarea acestui stil. Mobilierul este organizat minimalist, linear, putându-ne lipsi de bibelouri, oglinzile pot să fie fără rame, iar accesoriile pot fi din materiale naturale/artizanale. Important este sa nu picăm niciodată în tonuri reci.
5. Minimalist
Stilul liniilor curate, al formelor dreptunghiulare, în culori neuter spre alb, luminos.
Accesoriile sunt reduse la minimul esențial. Mobilierul preferat este de tip monobloc
suspendat de la podea, care poate fi acoperit cu materiale tehnologice precum sticlă, rășini sau ”Corian” (suprafață solidă care conține polimer și materiale naturale, mai eficientă, din punct de vedere al costurilor, decât cuarțul sau alte blaturi premium).
6. Baia clasică
Stilul clasic se distinge prin utilizarea materialelor elegante și atemporale. Lemnul, în nuanțe calde, poate fi folosit atât pentru podea, cât și pe perete, într-o combinație inspirată cu marmura ca design pentru plăcile de ceramică. Mobilierul are linii #soft, iar luminile sunt calde.
7. Baia… romanitcă
Într-o baie în stil romantic, rolul principal îl are… cada!
În formă perfectă, independentă ca poziționare, cu picioarele din alamă expuse, ce aduce
aminte de secolul trecut. Accentele sunt boeme, culorile deschise și nuanțele pastelate.
Desigur, stilurile pot varia, ca și personalitatea proprietarului. Contează foarte mult să
rezonăm cu rezultatul, iar materialele pe care le poți descoperi în lumea #Pavimenti, fie că
vorbim de parchet ori ceramică, sunt dedicate spațiilor unde apa, în special, joacă un rol
principal.
Te așteptăm în showroom-ul nostru.